Aktuellt

 

 Kaj förlag kom till eftersom Alvas leende behövde en hemvist.

Nu har jag äntligen fått ordning på min hemsida så att den fungerar även i telefonen. Så ska det vara nu för tiden har jag förstått. Och jag ska lära mig vartefter att sköta om den och hålla den uppdaterad.

Jag upptäckte att många ville följa mina funderingar på Facebook. Det är roligt! Nu kommer jag att skriva dem i min blogg istället. Ni hittar dem på Facebook som vanligt, bara ett litet tryck extra så har ni mig där. Och jag har inläggen kvar i bättre ordning. Hoppas att ni hänger med. Man kommer även att kunna läsa dem här . Bloggen har en alldeles  egen sida på menyn.

Mycket händer . Vernissage på Norshöjdens galleri snart. Se nedan.

Bokmässa på Säters bibliotek vid julmarknaden på första Advent 14-17. Nio lokala författare presenterar sig och sina böcker inne i värmen. Litterär tipspromenad bjuds det förstås och så kan man köpa fina signerade julklappsböcker till nära och kära.

Om konsten att leva kommer jag att läsa och fundera och  sjunger vi fantastiska sånger tillsammans med två gitarrer. Det blir fint. Se nedan.

Karin Jarl Nydén kommer till Litteraturens Lördag på Stadsbiblioteket i Örebro 17/11 2018. Kom och möt henne där mellan 10 och 16! Hon läser och berättar i Berättarrummet kl 13.30

Karin är konstnär, bildterapeut och författare. Hon har fortfarande kvar djupa rötter i den närkingska myllan och det är en glädje att få presentera henne på årets Litteraturlördag! Så här berättar hon om sig själv:

Några ord om mig till litteraturens lördag:

Karin Jarl Nydén föddes i Lillån i Örebro och hette då Ljunggren. Även om hon flyttade till Södermanland när hon var 10 år har hon förblivit närking. Karin har även bott i Närkes Kil några år och hade länge en stuga i Kilsbergen som tillflyktsort. Både i sina böcker och i verkligheten återvänder hon ofta till dessa trakter.

"Berätterskan" kallar hon sig, både när hon arbetar med bilder och i ord. Parallellt med det egna konstnärskapet arbetade Karin som bildlterapeut på Falu lasarett och mötte dem som på olika sätt kämpar med sina liv. "Om jag bara kan hjälpa en enda människa..." tänkte hon.

Karin skriver med ömhet om människorna. Om dem som går de lite krokiga vägarna. Det handlar om ont och gott, kärlek och hat, om att söka sin identitet, om utanförskap och instängdhet. Men alltid om hopp! Berörande, spännande och vackert.

Handlingen förlägger Karin i sitt älskade Närke förstås och nu gläder hon sig åt att få "komma hem" till Örebro och berätta om sitt skrivande. Framför allt om "Alvas leende" som kom ut 2017 och om den rykande färska och väldigt aktuella romanen "Huset som Joel ärvde".

NYTT TILLFÄLLE att lyssna till "Konsten att leva". Denna gången i Gustafs. Se bild.
Välkomna!